Mitä mieltä olet Lauttasaaren ostoskeskuksen suunnitelmista?

Lauttasaaren ostoskeskuksen nykyistä rakennusta suunnitellaan purettavaksi. Tilalle rakennettaisiin uusi ostoskeskus jonka yhteydessä olisi sisäänkäynti tulevalle metroasemalle sekä asuntoja.

• Lue keskustelu

Myymälä- ja toimitilaa olisi kahdessa kerroksessa niin kuin nykyisinkin ja asuinkerroksia olisi viisi eli korkeimmillaan rakennukset kohoaisivat seitsemän kerroksen korkeuteen.

Ostoskeskuksen alle rakennettaisiin pysäköintilaitos noin 300 autolle. Pysäköintilaitos palvelisi kauppojen asiakkaita, asukkaita sekä metron liityntäpysäköintiä. Ajoyhteys pysäköintihalliin tulisi Otavantieltä ja Lauttasaarentieltä metron huoltotunnelin kautta. Ostoskeskuksen huoltoliikenne kulkisi Kauppaneuvoksentien kautta.

Osallistu keskusteluun

Keskustelupalsta on avoinna 18.3. asti. Saadut kommentit analysoidaan ja niistä laaditaan yhteenveto jatkosuunnittelussa hyödynnettäväksi. Yhteenveto esitellään myös kaupunkisuunnittelulautakunnalle asian käsittelyn yhteydessä.

Lisää tietoa:
Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos löytyvät (täältä/linkki) sekä Lauttasaaren kirjastosta, Pajalahdentie 10. Kirjastossa on nähtävillä myös pienoismalli suunnitelmasta. Suunnittelija on tavattavissa kirjastossa keskiviikkona 2.3. klo 16 - 18 ja sopimuksen mukaan kaupunkisuunnitteluvirastossa.

Kaavahankkeen etenemistä voi jatkossa seurata kaupunkisuunnitteluviraston nettisivuilta osoitteesta www.hel.fi/ksv kohdasta Suunnitelmat kartalla.

Lähetä linkki

Keskustele aiheesta

• Lue keskustelu

Kommentointi on päättynyt.

Parkkeeraus
28.02.2011 13:36 - E38
Lauttasaaren asukkaana olen lähes täysin jättänyt nykyisen ostarin palvelut koska parkkeeraus on ollut lähistöllä niin vaikeaa. Parkkihalli on vaikea kulkuinen ja kadulla on aina täyttä.

Uuden suunnitelman mukana alueelle tulee paljon uutta toimintaa ja sen mukana enemmän ihmisiä, autoja ja busseja. 300 autohallipaikkaa liityntäpysäköintiin, ostoskeskuksen asiakkaille ja talojen asukkaille kuullostaa hullunkurisen pienelle? Täytyykö jättää taas uusikin ostari boikottiin parkkeerauksen takia...

Toivottavasti kadunvarsille jätetään / kaavoitetaan myös riittävästi uusia parkkipaikkoja, lyhytaikaseen pysäköintiin.
tripcode: 1ac176a8025bce621229a0929ea1c3c4